Cukier i słodycze w ciąży
Kobieta ciężarna powinna znacząco ograniczyć spożycie cukru w diecie, gdyż jego nadmiar może rzutować negatywnie zarówno na organizm matki jak również dziecka.
czytaj więcejKobieta ciężarna powinna znacząco ograniczyć spożycie cukru w diecie, gdyż jego nadmiar może rzutować negatywnie zarówno na organizm matki jak również dziecka.
czytaj więcejWarzywa i owoce to niezwykle istotne źródło witamin i minerałów dla kobiet w ciąży.
czytaj więcejW przypadku ciąży spożywanie tego typu dań może rzutować nie tylko na duży wzrost wagi u matki ,ale także predysponować organizm dziecka do poważnych kłopotów ...
czytaj więcejOdpowiedni rodzaj tłuszczu jest ważny dla prawidłowego rozwoju płodu, szczególnie jego struktur mózgowych. Nie bez znaczenia jest również odpowiednia ilość tłuszczu w diecie kobiet ciężarnych.
czytaj więcej